top of page

Meerdaagse begeleiding

Een verschil maken voor de mensen die op mijn pad komen.

Waarom ik deze opvang en begeleiding aanbied.

Meerdaagse begeleiding van jongeren met Autisme Spectrum Stoornis (ASS)

De wereld voor jongeren met ASS kan een uitdaging vormen. De vele prikkels en indrukken die gedurende een dag op hen afkomen kunnen zorgen voor veel onrust en veel jongeren klagen dan ook regelmatig over een ‘vol hoofd’. Jongeren met ASS kunnen ook grote impact hebben op de thuissituatie. Er kan bij ouders of opvoeders het gevoel ontstaan dat er niet altijd voldoende tijd is voor de jongere met ASS of andere leden uit het gezin. Er kan daarmee ook bij meerdere gezinsleden een gevoel ontstaan van onrust.

Mijn ervaringen

Ik heb binnen mijn werk als Begeleider Passend Onderwijs ruime ervaring opgedaan met jongeren met ASS. Daarnaast hebben we bij ons thuis jarenlang vanuit een persoonsgebonden budget (PGB) een jongere met ASS een veilig tweede thuis geboden.

Waarom ik dit belangrijk vind

Mijn idee bij deze opvang is dat ik de jongere en de ouders een stukje rust gun. Niet omdat een situatie onhoudbaar zou zijn, maar om weer op te kunnen laden. Ouders kunnen op een dergelijk moment mogelijk ook meer aandacht geven aan broertjes en zusjes van de jongere binnen het gezin. Ik wil graag een veilige plek creëren voor deze jongeren waarin ze zichzelf mogen zijn.

Waar moet ik aan denken?

De opvang is op verschillende manieren in te vullen. Ik wil graag een programma op maat maken voor de betreffende jongere waar hij/zij ook in mee mag denken. Een stukje coaching is daarin zeker onderdeel, waarbij het mijn voorkeur heeft dit in de natuur te doen om het ook met beweging te combineren.

Kosten

Kosten dienen ter indicatie en kunnen per situatie verschillen.

Opvang voor één dag (8 uur): €249,00

Opvang voor een weekend (2x8 uur met overnachting): €599,00

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen of heb je vragen? Neem hieronder contact met mij op. Nog niet uitgelezen? klik hier​ voor meer informatie over de andere diensten die ik aanbied.

bottom of page